Eglefino

About me

Developer Information
Name Eglefino
Location Amsterdam, Netherlands, Europa
Occupation disabled, bedridden
User since May 20, 2012
Number of add-ons developed 0 add-ons
Average rating of developer's add-ons Not yet rated

In a little more detail...

Werk met computers voordat Windows op de markt verscheen, ik kom uit het Atari/Commodore64-tijdperk (1981), waar de beeldschermen nog monochrome waren en we 'knoeide' met DRdos en Basics.
Sinds 12 februari 2012 heb ik MS Windows definitief vaarwel gezegd...... en na wat speels stoeien met andere versies ben ik op die datum begonnen met Ubuntu Lucid. Overstappen naar Ubuntu of (een Linux/Unix distro) had ik veel eerder moeten doen! Natuurlijk is alles vreemd en nieuw, maar het voelt aan als de beginjaren met Windows. Na ruim 30-jaar met Windows-software gewerkt te hebben was ik Microsoft gewoon zat, vooral telkens voor een Windows versie te moeten betalen, zonder ooit maar eens hulp of support te krijgen, heeft mijn overstap-keuze sterk onderbouwt. Met Firefox werk ik vanaf het begin, maar door mijn gezondheid situatie (meervoudig gehandicapt 2000 en bedlegerig sinds 2006) ben ik niet in staat wat mijn brein zou willen, namelijk assisteren op vrijwillige basis; ik heb eerder zelf hulp/support nodig.
Indien iemand m/v door ziekte of handicap niet deelneemt aan de maatschappelijke onderdelen in het dagelijkse leven, dan wordt hij/zij genegeerd door buren/familie, zó hard is deze maatschappij.

My Reviews

African Grey

Rated 4 out of 5 stars

I like the theme of the 'African Grey' because of the picture of course. It's like people not every 'African Grey' have the same looks, but I like this one because it's near ours. We have two and love them as our children. It's a pity that I can't change her/his place, because of the add-on icons and tabs under it (that corner is pretty full)... With the fact of the last paragraph I give you 4 stars. Hope you can push the picture a little higher (for me). The grey background colour of the theme is okay for me because it gives a soft transition to the outlines of the parrot, it's a lot better as the hard shade of colours of some other themes (to get pain in my eyes).

NO Google Analytics

Alleen maar Google Analytics blokkeren? Rated 3 out of 5 stars

Ik ben niet echt een voorstander van Google geworden, zeker niet sinds nov'12 toen er een wereldwijde (silent) blokkade werd ingesteld op alle Google producten; maar het lijkt wel of iedereen een zak geld krijgt van het bedrijf, want binnen Firefox wemelt het van de Google add-ons (te veel naar mijn idee).
Het heeft heel lang geduurd voordat er echt een add-ons zoals deze werd samengesteld, want net zoals in de add-on van Adblock (blauwe label), van Ghostery of van 'Noscript Suite' kan je met gemak heel Google of in gedeelten blokkeren.
Ikzelf heb bijvoorbeeld alles geblokkeerd bij Ghostery, maar moest daar toch vanaf stappen bij het gebruik van de 'Opt-out van 'Google Analytics'. Het voordeel van de opt-out add-on van Google is dat je er ook een add-on bij ontvangt voor het afmelden van de Doubleclick-cookie.... de onzichtbare tracker van Google maar zeker niet weg te cijferen.

Ik vind het jammer dat je slechts het Analytics-deel met je add-on blokkeert; want wanneer je met jou add-on ook de Doubleclick zou blokkeren, dan krijgt die zo veel meerwaarde dan de concurrerende add-ons die hetzelfde presteren.

De intro van mijn bericht heb ik zó aangehaald, omdat ik nog steeds niet weet of het bedrijf Google nu te vertrouwen is sinds het NSA schandaal of niet, want beschrijven hoe een opt-out werkt of andere software is oké, maar indien je vervolgens andere (belangrijkere items) weglaat en/of niet verteld tegen je gebruikers i.v.m. eigen belang dan is het tijd om naar de concurrent over te stappen. Ik sta er niet echt bij stil (omdat ik er geen verstand van heb), maar hoe kan ik een add-on of opt-out controleren op zijn 'juiste' werking, nergens wordt het omschreven uit angst voor kopieer gedrag.
Door mijn opt-out heb ik je add-on nog niet uitgebreid kunnen uit proberen, maar ik kom er op terug....

HTTPS Finder

Rated 4 out of 5 stars

Ongeveer een jaar geleden (of nog langer) kwan de add-on van 'EFI Everywhere' een organisatie waar ik zeker wat de add-on betrof geen snars van begreep. De add-on stond meer uit dan aan, omdat ik niet wilde dat de Google-tracker (welke ook in Firefox zit) mij op internet achtervolgde. Het is vreemd dat 'heel veel' Firefox gebruikers moeite doen om Google uit hun computer systeem te houden met bijvoorbeeld add-ons als 'Ad-Block' en 'No-script' en Firefox gaat als 'open source' een samenwerking aan met Google. EFI Everywhere is net zoals ik niet anti-Google (maar door hun spioneer gedrag wordt je dat haast wel!). Deze add-on, maar verder het hele bedrijf van EFI (zie de website verderop) is gefocust op veiligheid en bescherming. Elke weblink/site die je met deze add-on bezoekt wordt met grote snelheid onderzocht en er wordt gekeken of je jou bezoek veilig kan verlopen. Elk bedrijf of organisatie werkt standaard met een proxy of werkt met een veilige encryptie zoals bijvoorbeeld SSL. Dit SSL wil EFI je ook bieden, maar ze gebruikt daarbij de service van anderen met hun SSL-verbinding. Als voorbeeld had ik de SSL add-on van de zoekmachine DuckDuckGo gedownload van Firefox, maar telkens zag ik dat er iets vreemd was bij het gebruik er van, de SSL was verdwenen. 'EFI Everywhere' maakt dus op de achtergrond gebruik van https:/SSL. Door deze Add-on zet EFI de bedrijven ook aan tot het gebruik van SSL, de nieuwe tracker van Google gebruikt nu dan ook SSL, alleen veel website denken dan dat ze daardoor geen geld kunnen incasseren van Google. Wil je het fijne weten van deze organisatie (wel in 't Engels) bezoek dan: https://www.eff.org/https-everywhere. Ik sta volledig achter het gebruik van deze add-ons; in de 'about:cofig' van 'Firefox' krijg je misschien een beter overzicht bij welke sites de https: wordt ingezet. Zelf vertrouw ik de gratis SSL-service in de/je Firefox-versie van Google namelijk niet, vandaar dat ik als het ware deze add-on promoot. Bekijk op hun website ook de projecten die ze zijn aangegaan tegen de overheersende Amerikaanse gekheden op internet gebied. Je kan mij ook benaderen omtrent dit onderwerp.

Translate Dutch-English

Rated 1 out of 5 stars

Ik zou een nieuwe add-on vertaler 'Engels - Nederlands' toejuichen, want het halve internet wordt gedomineerd door Google en ik wil namelijk niet met elke website die ik bezoek voor 90 dagen gevolgd worden! Voordat ik dus iets installeer wat nog niet door Mozilla Firefox is goedgekeurd (maar dan nog) wil ik wel weten wat de basis is van het vertaalsysteem, wat jij aanprijst. Ik gebruik normaal gezien de add-on van IMtranslator waarin ik Google als vertaler kan uitschakelen. Bij de add-on van 'vertalen.nu' kan ik dat jammer genoeg niet beoordelen. Zeker bij een nieuwe en zeker eerste add-on, had je ons gebruikers wel wat meer informatie kunnen geven, wat bijvoorbeeld de basis van jou add-on is. Ik vind dat namelijk niet terug in jou beschrijving. Op je website Jochemxxxxx.com kon ik ook geen informatie achterhalen en die site ziet er ook niet up-to-date uit. Ik ben bang dat Mozilla Firefox jou add-on laat verwijderen (met de meer strakkere regels), het zou zonde zijn van je energie die je er nu al in hebt gestoken. Een waardering moet ik geven maar die zal dus zeer laag zijn.