Hulde voor de goede linux ondersteuning! Rated 5 out of 5 stars

Zonet de middleware en firefox add-on geïnstalleerd op Debian Wheezy met OpenCT en pcscd. De middleware tarball was voorzien van goede documentatie en compileerde vlekkeloos. De firefox plugin maakt de installatie nog een stuk gemakkelijker. Al in al een installatieprocess dat minder dan een kwartier nodig had.
Mijn dank aan fedict voor de goede Linux ondersteuning. Dit bewijst denk ik dat automatisatie in de overheidsdiensten wel degelijk op een goede manier kan, en wel degelijk een meerwaarde biedt.
(voor de puristen: de firefox plugin is eigenlijk niet nodig als je zelf de pcks module toevoegt in de preferences)

For those experiencing "ssl_error_handshake_failure_alert" error. Rated 2 out of 5 stars

I got this error each time I was installing a new driver for my card reader or a new version of eID-middleware. Note that it doesn't happen with Chrome or Internet Explorer.

To avoid this, just,very simply :

- uninstall Firefox add-on Belgium-eid
- restart Firefox
- reinstall Firefox add-on Belgium-eid
- restart Firefox

And it will work !

This user has 2 previous reviews of this add-on.

't Is weer van hetzelfde ... Rated 1 out of 5 stars

Telkens opnieuw installeren en hopen dat het werkt. Dat doet het dus niet en ik moet noodgedwongen iemand zoeken met een Windows PC om mijn adminstratie met Belgium.be te doen. Belgium eID breekt een triest record van niet functioneren, athans waar het de OSX versie betreft.

This user has 3 previous reviews of this add-on.

Helpdesk EID Belgique Rated 1 out of 5 stars

Impossible d'avoir accès aux infos avec mon lecteur de carte malgré plusieurs réinstallation. Et... le Helpdesk ne répond même pas à mon mail. Bravo l'administration !

eID est un vrai parcours du combattant, quelle horeur! Rated 1 out of 5 stars

Tres fastidieux a installer. Dommage que l'on soit obligé de mettre au minimum une étoile > pour moi c'est ZERO.
J'ai télechargé, via Firefox, eID pour Mac > le logiciel commence à s'installer correctement. Sur le eID quickinstaller, je clique sur "installer le Logiciel eID" > la fenetre indique que le lociciel est installé correctement et demande de connecter le lecteur > je connecte et rien ne se passe. La troisième phase "afficher les données" ne s'active pas et je n'ai pas le choix, je dois quitter Quick Installer.
Ensuite je ne sais rien faire d'autre:
> le test me renvoie un message d'erreur (Code d'erreur :
ssl_error_handshake_failure_alert)
> le eID viewer s'ouvre mais ne détecte rien j'ai bien installé et
> activé le module complémentaire eID Belgique
1.0.18
> j'ai "trusté" le certificat Government CA dans les propriétés Firefox
> mon lecteur de carte est bien connecté à l'ordinateur et peux
lire/transférer des données de cartes SD...
J'ai tenté les mêmes manoeuvres sur une machine Windows XP > cela donne les mêmes résultats négatifs!!

Bref, une vraie horreur.

ssl_error_handshake_failure_alert Rated 1 out of 5 stars

Mac OSX 10.7.5 - FF 26.0 - EID 1.1.18

la carte est bien lisible par eid viewer, mais au lancement du test...
réponse : ssl_error_handshake_failure_alert
j'ai essayé l'installation manuelle, rien ne marche !!!

Utilisation Rated 1 out of 5 stars

A chaque fois que je désire utiliser eID avec firefox je dois recharger systématiquement le module beeID.Mon mac refuse d'ouvrir l'ancien téléchargement. ?????

This user has a previous review of this add-on.

il peut y avoir mille raisons..

Il me semble que vous feriez bien d'appeler le service desk pour verifier toute la chaine de composants necessaires pour fonctionner avec l'eID. Au *maximum*, 1 download du module BeID par version d'OSX devrait etre necessaire. l'extension BeID n'est qu'un des liens dans une chaine de dependences, cependant, et du peu d'information que vous donnez, je ne peut conclure qu'elle est en cause ici.

Recurring pbm Rated 2 out of 5 stars

Yes I did, using both the automated and the manual procedures.
I also tried deleting the Belgium ID FF security Device and rebooting with the eid connected, without inserting the card (I thought this might be what cured the problem last time)
But none of these operations did help

This user has a previous review of this add-on.

Belgium eID middleware extension hangs FireFox process (freezing) Rated 1 out of 5 stars

Support,

Subject: Belgium eID middleware extension hangs FireFox process (freezing)

After exit FF (FireFox), process remains active without responding.
Restarting FF results in error:
"FireFox is already running but is not responding"

Our companies have to continue using FF16.01 because higher FF versions hang after close in combination with the pc-installed government Belgium eID middleware.

Problem: "FireFox is already running but is not responding"
Cause: Belgium eID middleware extension hangs FireFox process (freezing)
Makeshift: close FF, kill hanging process

Tested: portable FF, combined with pc-installed government Belgium eID middleware
Test case: no extensions except government eID; no add-ons; plug-ins disabled; if needed: parent.lock file deleted and/or hardware acceleration unchecked; close via Menu>'Exit'
Date: 201303 (2days) and 201311 (3 days)
Portable: WinXP Pro SP3 patched / java latest

Results:

1/ FF16 + eID3.5.6(6954)
Closes normal.

2/ FF16 + eID4.05(7382)
Closes normal with connected cardreader containing eID-card.
If not: close FF, kill hanging process

3/ FF25 + eID3.5.6(6954)
Closes normal with connected cardreader and running eID middleware
If not: close FF, kill hanging process

4/ FF25 + eID4.05(7382)
Closes normal with connected cardreader containing eID-card.
If not: close FF, kill hanging process

5/ FF16 and FF25
No eID middleware, no cardreader, add-ons on, plug-ins enabled, hardware acceleration on.
Closes normal.

Our companies have to continue using FF16.01 because higher FF versions hang after close in combination with the pc-installed government Belgium eID middleware.

Thank you for your detailed report.

We fixed some issues regarding this before, but if it is still happening we'll need to change our approach and have the blocking process poll from time to time

Rated 5 out of 5 stars

Tout fonctionne parfaitement si vous suivez les consignes. Mais on dirait que peu de gens dépassent le stade du clic en informatique...

feeling lucky Rated 2 out of 5 stars

Fresh install of firefox 22.0 (firefox never installed before), fresh os x 10.8.2, plugin version 1.0.18 (only plugin installed), result: firefox hangs and doesn't start up any more ( system log: Saved hang report for firefox version 22.0 (2213.6.18))

I've used this plugin in the past, but it failed with every firefox update and I had to revert my firefox every time i went to intervat. Still a 2 star because it is the only piece of software that ever made eid work on a mac for me.

Rated 1 out of 5 stars

Un petit up :
Depuis quelques temps lorsque je veux éteindre mon pc (sous win xp sp3 edition familiale) j'ai ce message d'erreur : "D3D9window ne sais pas fermer le programme. Cliquez sur terminer".Bon, voici la suite : j'ai reformaté et tout s'est bien passé mais depuis dimanche, j'ai de nouveau ce message. Mais je me suis aperçu que cela était lié à FireFox.En effet, je ne sais pas fermer FF normalement. Il semble fermé mais ne l'est pas car quand je veux le réouvrir, ça me dit "une session de FF est encore active". Alors je suis obligé d"aller dans le gestionnaire de tâches et de mettre fin au processus FireFox.exe. Et là je peux fermer mon pc sans message d'erreur.À lire les critiques cela viendrait du logiciel de lecture de ma carte d'identité et en effet c'est depuis l'install de celui-ci que ça foire.Y-a-t-il eu une correction du bug ?Bonne fin de semaine et merci.

This user has a previous review of this add-on.

Rated 4 out of 5 stars

Just got it figured out on archlinux on a Dell Latitude E6530 (fully updated, firefox 21.0.1):
install ccid, pcsclite, pcsc-tools, eid-mw, optionally eid-viewer.
make sure the pcscd daemon is running, install the plugin and restart firefox.
In firefox, go to preferences/advanced/encryption/view certificates, find the Belgium Root CA(2) cert, click edit and enable all three checkboxes.
You can test the cardreader with eid-viewer, or on the site https://test.eid.belgium.be

Overall I'm glad it works, but it would be nice to have to jump through less hoops.
Then again I'm on archlinux, so I don't expect things to always work out of the box.

Shame on me

thanks miouhpi, and you're entirely right, there should be less hoops to jump through. I'm on Arch myself.. so I really have no excuse not to have at least an AUR package for the eid mw and viewer.. You know.. the cobbler's shoes.. On the other hand, the three checkboxes issue was solved years ago.. there may be a bug there.

hopeloos en wraakroepend Rated 1 out of 5 stars

niks alles zou moeten werken en werkt soms. Meestal niet en elk kwartaal of telkens je iets moet tekenen bij Intervat heb je van Jan. Nieuwe add-on? Helpt niet. complete middleware opnieuw installeren helpt niet, pop-ups toestaan van de sites van minfin helpt niet...
steeds belachelijke meldingen dat je de back-knop niet mag gebruiken terwijl je die helemaal NOOIT gebruikt of dat je het certificaat van authenticate gebruitk ipv het sig, ja dat venster blijft maar terugkomen en als je niks invult en dan ok klikt dan kom soms de popup en dan mislukt de handtekening 99 keer op 100. Informatica moet werken of niet werken. Als het soms werkt nadat je uren kostbare tijd verkwistte dat is om woest van te worden en ik ben niet de enige die dat vindt. Kijk in de e-id viewer? Die is er bij Mac niet meer!

This user has a previous review of this add-on.

Erg, maar eID MW/add-on is niet MINFIN

Het spijt me dat je door zo'n kruisweg moet, is wsch om gek te worden. Ik hoor overigens net hetzelfde van mijn boekhouder. Maar ik betwijfel wel sterk of aan deze add-on ligt die tenslotte alleen maar het pad van de pkcs#11 module instelt.. Als dat eenmaal juist staat doet die daarna niks meer.. Vind het dus helemaal niet fair dat onze arme add-on de schuld krijgt van wat er verder ook maar misloopt.

Ik ben overigens de auteur van de 4.0.x versies eID viewers en ik weet niet waar je dat vandaan haalt, dat die niet meer op OSX zou bestaan.

Rated 2 out of 5 stars

Je travaille avec Firefox 18.0.1 et xp sp3.
Je constate que FF ne se ferme plus et qu'il faut arrêter le processus dans le gestionnaire de tâches.
Une désinstallation complète du middleware 4.0.4 build 7251 résoud le problème. Il vient donc de ce logiciel.
J'ai cependant constaté que lorsque le lecteur avec carte reste branché, il n'y a pas de problème avec FF.
Cette info aidera peut-être à résoudre le problème.
J'ai aussi essayé de définir Internet Exploreur comme navigateur par défaut et de réinstaller le middleware, mais lorsque j'ouvre FF par le suite, il installe le module (sans l'activer) et le problème de non fermeture revient.
Je trouve regrettable que le middleware installe d'office le module dans ff.
J'espère qu'une solution sera trouvée parce que les fonctionnalité de l'eID sont très utiles (tax-on-web, my pension, ...)

Bonjour Jacques-Sl,

Merci pour l'info, J'essayerai de reproduire la situation.

Pour couper la connection FF / eidmw, on doit:
1) inactiver le module FF
2) dans: menu Firefox options->options->avancé->(tab)chiffrement->periph. securité

décharger:
nom du module: Belgium PKCS #11-module
nom de fichier du module: beid_ff_pkcs11.dll

EID add-on inutile Rated 3 out of 5 stars

(testé avec FF 7 à 18)
Ayant eu des problèmes répétés avec F 17 et 18, j'ai un peu creusé la question et me suis rendu compte que le pépin était provoqué par l'add-on. Ce que fait ce module est juste configurer Firefox, mais il est aussi simple de le faire à la main...
1. installer la dernière version de EID Belgium http://http://eid.belgium.be
2. menu Firefox options->options->avancé->(tab)chiffrement->periph. securité->charger

nom du module: Belgium PKCS #11-module
nom de fichier du module: beid_ff_pkcs11.dll

- il est important d'installer la dernière version du programme EID-Belgium, sans quoi on risque le blocage de Firefox avec les versions 17 et suivantes... A noter que la dernière version de EID (3.0.1.6184) incorpore l'add-on et vous propose de modifier Firefox !

Firefox sluit niet meer na install add-on 1.0.16 Rated 1 out of 5 stars

Na installatie van 1.0.16 kon Firefox (17.0.1 op XP sp3) niet meer afgesloten worden - process blijft aktief in Taakbeheer en moet expliciet gestopt worden. Disable add-in lukt niet daar Firefox niet proper afgesloten kan worden. Patstelling. Enige oplossing was een volledige restore van de Firefox-profielmap. Bij eerste opening wordt add-on opnieuw aangeboden. NIET aanvaarden. Conclusie: geen eID met Firefox.( Zie ook http://support.mozilla.org/en-US/kb/firefox-hangs-or-not-responding#w_firefox-hangs-when-you-quit-it -- "Troubleshoot your extensions" )

Wat betreft het blijven hangen: zou u kunnen testen of firefox wel verder afsluit wanneer de eID kaart ingestoken of verwijderd wordt?
De addon is niet noodzakelijk om de eID in firefox te gebruiken, al wat de addon doet is de automatische configuratie van de pkcs11 module.
De pkcs11 module kan ook manueel geconfigureerd worden: in firefox opties->opties->(tab)encryptie->beveiligingsapparaten->laden

modulenaam : Belgium PKCS #11-module
modulebestandsnaam : beid_ff_pkcs11.dll

Completely useless on Linux Rated 1 out of 5 stars

Using the eid software that's on the Ubuntu repositories, the SSL connection fails for some reason. If you install the software from the files on eid, it works (but breaks tons of other stuff), and then you don't need this add-on anyway.

This review is for a previous version of the add-on (1.0.12). 

Versie 1.0.16 Rated 2 out of 5 stars

Na installatie van de meest recente eID-QuickInstaller op Windows 7 Home Premium SP1 wordt de add-on Belgium eID 1.0.16 geïnstalleerd (niet te verwijderen, enkel "disable"). MAAR om die add-on te verkrijgen moet je eerst de oude versie (1.0.12) manueel verwijderen. Plus, waarom is 1.0.16 hier niet beschikbaar?

This review is for a previous version of the add-on (1.0.12). 

De 1.0.16 is hier ook geupload, maar die staat nog steeds te wachten op een beoordeling door Mozilla, voor hij beschikbaar wordt.
Het klopt dat de plugin die van de plugin site komt voorrang krijgt op degene die door de eID Middleware wordt geinstalleerd, ook al heeft die van de eID Middleware een hoger versienummer.

Het werkt, maar.... Rated 2 out of 5 stars

... eigenlijk is de informatie die online beschikbaar is onvoldoende. Als je SSL_handshake fouten krijgt of andere fouten, probeer dit:

Voor Mac OS X (10.6.8 - laatste versie van Firefox v9.0.1, laatste versie van de eID middleware op http://eid.belgium.be/nl/Hoe_installeer_je_de_eID/Mac/)

1. Zorg ervoor dat je EERST al eens geprobeerd hebt om uw identiteitskaart uit te lezen via: Finder -> Applications -> Belgium Identity Card -> eid-viewer -> eid-viewer.jar (dubbel klikken en ....erg lang wachten). Indien je gegevens verschijnen: O.K.!

2. Ga naar Firefox > Preferences > Advanced > Encryption > Security Devices en verifieer of je iets van de kaartlezer 'PKD. etc' ziet. Indien ja: O.K.!

3. Ga naar Firefox > Preferences > Advanced > Encryption > View Certificates > Authorities > en zoek daar naar "Belgium Root CA2" in de lijst. Klik daar op het pijltje (om open te klappen), en normaal zie je nu wél en opnieuw "Belgium Root CA2 staan" (naast de andere zoals Government CA, ...) indien je stap 1 en/of 2 goed gedaan hebt. Daar doe je "edit trust" en je vinkt de 3 opties aan. Een aantal maal op "ok" klikken om alles te sluiten.

Als ik dan opnieuw probeerde werkte alles.

Voor het handtekenen in INTERVAT dan weer: denk aan deze tip: "master password": LEEG LATEN! Gewoon 'OK' klikken.

Veel succes iedereen doorheen het kluwen van IT diensten van onze overheid!
(Ja... zo veel belastingen betalen ... en dan nog alles zelf moeten oplossen ook. Schandalig...)

This review is for a previous version of the add-on (1.0.12).