Do not place confidence in mass media comments about this. Ohodnoceno 5 z 5 hvězdiček

As an Ancient Brit with over 50 years in Sweden I tend to get a bit shaky in my Swedish. This dictionary helps to keep me on the right track. As Göran says - it is not 100%, but then NO dictionary is. For me it is 'suverän' and I would recommend it hearitly - even to Swedes.

Tato recenze je pro předchozí verzi doplňku (1.12). 

Världens bästa ordlista för Svenska språket! Ohodnoceno 5 z 5 hvězdiček

Den här är, ärligt talat, bättre än något annat svenskt rättstavningsprogram som jag har använt. Den känner till fler ord, som andra program felaktigt pekar ut som fel. Den är helt enkelt mer träffsäker. RIKTIGT bra gjort Göran!!!

Tato recenze je pro předchozí verzi doplňku (1.5). 

Ohodnoceno 5 z 5 hvězdiček

Kan inte leva utan den.

Tato recenze je pro předchozí verzi doplňku (1.3). 

Utmärkt ordlista Ohodnoceno 5 z 5 hvězdiček

En välgjord och korrekt ordlista är ett oumbärligt verktyg, även för den som anser sig ha god förmåga i svenska språket. Den Svenska Fria Ordlistan löser uppgiften med spetsbetyg. Bra jobbat.

Tato recenze je pro předchozí verzi doplňku (1.2). 

Gött att den är tillbaka! Ohodnoceno 5 z 5 hvězdiček

Riktigt gött att ordlistan är tillbaka som ett smidigt add-on! Uppskattas stort. Saknade den när den var borta.

Tato recenze je pro předchozí verzi doplňku (1.0). 

Lysande Ohodnoceno 5 z 5 hvězdiček

Utmärkt och stort tack! Du borde lägga in en Bitcoin eller någon annan Alt-coin adress så man kan donera enkelt!

Tato recenze je pro předchozí verzi doplňku (1.0). 

Tack!

En positiv recension är värd mer än donationer. Tack ichiy!

Det bästa sättet att stöda ordlistan är annars att de användare som har förbättringsförslag hör av sig till utvecklarna via adressen info@sfol.se .

Ohodnoceno 5 z 5 hvězdiček

Femm skärnor!!!

Tato recenze je pro předchozí verzi doplňku (1.0). 

Tack Göran! Ohodnoceno 5 z 5 hvězdiček

Mycket bra att ha en svensk ordlista till Firefox.

Tato recenze je pro předchozí verzi doplňku (0.1). 

Ohodnoceno 5 z 5 hvězdiček

Funkar.

Tato recenze je pro předchozí verzi doplňku (0.1). 

Mycket bra - men skulle en kollaberativ lista vara en idé? Ohodnoceno 5 z 5 hvězdiček

Grymt att ha en svensk ordlista. Om inte enbart för att slippa göra dumma misstag i svenskan, så även för att slippa att få en vägg av rött när man råkar skriva på svenska ett tag (jo, det går att slå av rättstavning, men ändå).Skamligt att folk klankar ned på en privatperson som genomför ett ideellt projekt.Skulle det vara möjligt att som användare bidra med ord till ordlistan? Typ genom github med version control och allt? Självklart måste ju någon kontroll av kvalité ske, men det skulle kunna vara ett fungerande sätt att låta ordlistan växa och förbättras.

Tato recenze je pro předchozí verzi doplňku (0.1). 

En alltför god idé...

Visst, man borde kanske skapa en sådan kollaborativ ordlista. Man skulle t.ex. kunna kalla den för "Den stora svenska ordlistan". Med hjälp av ett specialdesignat versionshanteringssystem för mikrodata vore det lätt för ett stort antal personer att samarbeta med ordlistan och undan för undan bygga upp information om ordklasser, böjningsformer, sammansättningsegenskaper m.m. Efter några år skulle man då ha fått ihop tillräckligt mycket material för att det ska vara praktiskt användbart i en stor mängd olika tillämpningar förutsatt att projektets initiativtagare lägger ner ett ofantligt arbete på att korrekturläsa, rätta och komplettera materialet samt bearbeta det för respektive tillämpning. Problemet är att denna idé helt bortser från den mänskliga naturen. Den skulle definitivt inte fungera i Sverige. Det skulle ju räcka med att t.ex. Svenska Akademiens ständige sekreterare viskade orden "helt koko" för att mobilisera alla större svenska medier. Aftonbladet skulle skriva att ordlistan är "knäpp", Svenska Dagbladet att den är "kass", SVT skulle ha mysprogram som förklarar att den lär ut felaktigt språk. Därefter lär SVT:s Kulturnytt utlysa en tävling om att hitta knäppaste orden i ordlistan, och för säkerhets skull låter de någon medarbetare lägga in ett antal felaktiga ord i den öppna ordlistan för att resultatet ska bli kul underhållning. Sedan skulle kanske många bloggare följa efter och förlöjliga den och uppmana till ytterligare sabotage genom att helt enkelt fylla den med nonsensord. Hundratals människor skulle följa denna uppmaning. Alla seriösa medhjälpare till ordlistan skulle tappa sugen och försvinna.

Eller har jag en alltför pessimistisk syn på svenska folket?

Riktigt bra – som vanligt Ohodnoceno 5 z 5 hvězdiček

Oavsett vad de döps till, är alltid Görans ordlistor väldigt bra. Jag kan dock hålla med föregående recensent om att just det här namnet nog bör bytas mot ett annat, tydligare dito.

Men jag är mer än nöjd med själva produkten och ger den fem (5) oförgängligt skinande stjärnor.

Tato recenze je pro předchozí verzi doplňku (0.1). 

Oumbärlig Ohodnoceno 5 z 5 hvězdiček

Jag har använt tidigare versioner av Den stora svenska ordlistan och det blir bara bättre och bättre. Namnet på denna ordlista kan tyckas lite tveksam till en början, men som Göran skriver så visar den väl på vad den faktiskt är. Ger den fortfarande 5+, skulle inte klara mig utan :)

Tato recenze je pro předchozí verzi doplňku (0.1).